Eljegyezte élettársát a Star Trek meleg sztárja

Infostart
2008. május 20. 10:10
Hamarosan jegygyűrűt vásárol George Takei, a Star Trek kormányosa. Miután a kaliforniai legfelsőbb bíróság lehetővé tette az azonos nemű párok házasságkötését, a 71 éves színész és élettársa úgy döntött: élnek a lehetőséggel.

George Takei játszotta Sulut az 1966-tól forgatott eredeti Star Trek sorozatban. A 71 éves színész 21 éve él együtt partnerével, az üzletember Brad Altmannal, akivel most eljegyezték egymást - a hírről maga Takei számolt be internetes naplójában.

A színész elárulta, hogy a kaliforniai legfelső bíróság döntése után ő akarta megkérni élettársa kezét, aki azonban megelőzte őt. "Térden állva kérdezte meg, hogy összeházasodnék-e vele, és én természetesen igent mondtam" - nyilatkozta az E! News-nak.

Mióta a hír kiszivárgott, áradnak a gratuláló levelek a Star Trek-rajongóktól, a kollégáktól - és persze az esküvőszervezőktől is.

Takei 2005-ben, egy lapinterjúban vállalta fel a másságát, házassági terveiről pedig pénteken számolt be a blogjában - aznap, amikor egy másik amerikai sztár, Ellen DeGeneres is bejelentette, hogy él a jogi lehetőséggel, és eljegyezte szerelmét, Portia de Rossi színésznőt.

Azt még nem tudni, mikor kerül sor Takei és Altman házasságára, de az biztos, hogy valamikor június közepe - akkor lép életbe a törvény - és november között - akkor rendeznek a népszavazást a melegházasságok tilalmáról.