Nem megy egyetemre, inkább elszökött egy férfival

Infostart
2008. május 16. 06:00
Egy nála háromszor idősebb férfival szökött meg otthonából egy tinédzserlány Nagy-Britanniában. Lisa Wright a család régi barátja miatt korábban már többször összeveszett az édesanyjával.

A 16 éves brit lány határozott célokkal nézett jövője elé: vizsgáit a legjobb eredményekkel rakta le, és arra készült, hogy egyetemre megy és pszichológiát tanul, majd törvényszéki nyomozó lesz.

Jövője egyelőre kétségessé vált, a lányt ugyanis három hete nem találják a szülei és a rendőrség sem. Április 28-án még iskolai egyenruhájában indult el otthonról, de a suliba aznap már nem érkezett meg.

Ruháit később megtalálták szerelme, a 46 éves Nigel Trowbridge lakásán. A lány korábban sem rejtette véka alá, hogy vonzódik a férfihoz, akinek öt gyermeke és két unokája van. Számtalanszor látták őket együtt kocsmákban, és édesanyjával is többször összeveszett a férfi miatt, aki korábban szülei baráti társaságához tartozott.

Lisa egy hete felhívta édesanyját, azt azonban nem volt hajlandó elárulni, hogy hol van. Csupán annyit mondott, hogy a vizsgái nem érdeklik.

Nagy-Britanniában már többször előfordult hasonló eset, tavaly például egy 17 éves lány szökött el szigetországbeli otthonából Egyiptomba egy férfi miatt.