Lehet, hogy megvan az eltűnt sminkmester hullája

Infostart
2008. május 16. 20:20
Újra letartóztatták annak a brit sminkmesternek a férjét, aki még januárban tűnt el. A férfi azért van ismét rendőri őrizetben, mert a nyomozók egy oszló női holttestet találtak a család házának közelében.

Bomló női holttestre bukkantak a nyomozók a kelet-sussexi Little Horsted városka közelében egy út menti ligetben, alig több mint tíz kilométerre attól a háztól, ahol a sminkesként dolgozó Diane és férje, David Chenery-Wickens élt.

A férfit egyszer már letartóztatták felesége eltűnésének ügyében, később azonban óvadék ellenében május végéig szabadlábra helyezték. A rendőrök, röviddel azután, hogy csütörtök reggel rátaláltak a holttestre, mindössze tíz méterre egy úttól, ismét őrizetbe vették David Chenery-Wickenst.

Még a rendőrök sem tudják, hogy a sminkmester hulláját találták-e meg, annyi azonban szinte bizonyos, hogy az oszlásban lévő holttest egy nőé. Bár a boncolás és a törvényszéki orvosszakértői vizsgálat pedig napokig is eltarthat, a hatóság már értesítette Diane Chenery-Wickens családját.

Diane Chenery-Wickens - aki maszkmesterként már nyert Emmy-díjat, és jelölték a Brit Film- és Televíziós Akadémia (Bafta) díjára is - eltűnését január 24-én jelentette férje, aki azt állította: utoljára akkor látta nejét, amikor az egy londoni találkozóra tartott a brit közszolgálati médium, a BBC munkatársaival, ahol azonban nem jelent meg.