Natascha Kampusch megvette a "borzalmak házát"

Infostart
2008. május 15. 21:00
A most 20 éves Natascha Kampusch, akit 10 évesen rabolt el egy osztrák férfi, megvette a "borzalmak házát", amiben közel egy évtizedig raboskodott.

Sokan emlékeznek az osztrák Natascha Kampusch történetére: 10 éves volt, amikor 1998. március 2-án az iskolába vezető úton elrabolta Wolfgang Prikopil, aki egy, a saját Bécs melletti házában kialakított cellában tartotta fogva a kislányt. Natascha, akit többször is megerőszakolt az antiszociális és paranoiás férfi, 2006 nyarán szabadult az embertelen fogságból.

A most 20 éves lány bejelentette, hogy megvásárolta a "borzalmak házát", amiben annyit szenvedett. Tudom, hogy ez groteszk. Most már nekem kell fizetni az áramot, a vizet és az adókat arra a házra, amiben soha nem akartam élni - mondta a lány, aki azzal magyarázta a házvásárlást, hogy ő legyen a tulaj, minthogy turistalátványossággá váljon.

A jelenleg egyedül élő és tanuló lány egyes becslések szerint több százmillió forintnak megfelelő összeget szedett össze interjúkból. Közel 7 millió forintért vette meg a házat, amiről úgy tartja, hogy már korántsem olyan rémisztő, mint amilyen volt annakidején, de mindig is a borzalmak háza lesz számára.