Erőszakoló torkát vágták át az Oxford Streeten

Infostart
2008. május 15. 05:15
A nyílt utcán késelték meg és vágták el a torkát egy brit férfinak London belvárosában. A meggyilkolt Steven Bigby ellen két rendőrségi eljárás is folyt: az egyik oka, hogy korábban több társával együtt megerőszakolt egy fiatal lányt.

Az Oxford Street-i járókelők szeme láttára szurkálták meg és vágták el a torkát a 22 éves Steven Bigbynek. A fiatal férfit, az egyik észak-londoni banda tagját azután támadták meg, hogy üveget vágott egy rivális csoport egy tagjához, aminek nyomán tömegverekedés kezdődött.

A fiatal férfi már többször összeütközésbe került a törvénnyel: idén januárban azért emeltek vádat ellene, mert több másik bandataggal együtt megvert, megerőszakolt és savval leöntött egy 16 éves lányt, míg 2006-ban késelésért tartóztatták le. Néhány hónap után, óvadék ellenében, mindkétszer elengedték.

Az erőszak ügyében januárban vették őrizetbe, és a múlt kedden szabadult, a következő hétfőn pedig átvágták a torkát. Néhány órával az Oxford Street-i gyilkosság után egy 17 éves fiút is halálra szurkáltak, aki Steven Bigby édesanyjának szomszédja volt; a rendőrség vizsgálja, hogy a két esetnek van-e köze egymáshoz.

London néhány napja megválasztott polgármestere, Boris Johnson kedden bejelentette: véget kell vetni a késeléseknek. Ennek érdekében szúrópróbaszerű, fémdetektoros vizsgálattal kiegészített igazoltatásokat tartanak az utcákon.