A világ legkövérebb embere újabb rekordra készül

Infostart
2008. május 15. 20:15
Egykor a világ legkövérebb embere "megtisztelő" cím tulajdonosa volt, Manuel Uribe azonban most újabb babérokra vágyik. Azt szeretné, ha őt tartanák a legtöbbet fogyó embernek is.

A világ legkövérebb embere cím elnyerése után a legnagyobb fogyás rekordját is be akarja állítani az Egyesült Államokban élő Manuel Uribe. Ehhez jó alappal indult, hiszen öt évvel ezelőtt még 568 kilót nyomott.

Azóta már csaknem két mázsát leadott, de napjait még mindig az ágyban tölti, a mozgás ugyanis igen nehéz számára. A mexikói származású férfi épp ezért nem áll meg ennyinél, akkor lesz elégedett, ha összesen mintegy 430 kilótól szabadul meg.

A férfi, aki az elmúlt hat évben nem volt képes elhagyni a lakását, és olyan ágyban fekszik, amelyből emelőszerkezet segítségével tud kiszállni, 2006 tavaszán hagyott fel a gyorséttermi ételek fogyasztásával és tért át a zöldségek, gyümölcsök és halak fogyasztására.

A jelenlegi fogyási rekordot egy egyesült államokbeli hölgy, Rosalie Bradford tartja, aki a '90-es években 330 kilótól szabadult meg.