Háromszor próbálta megölni férjét, de nem kell börtönbe vonulnia

Infostart
2008. május 14. 06:15
A bíróság nem ítélte börtönbüntetésre azt az angol nőt, aki háromszor próbálta megölni mozgásképtelen férjét. A bíró szerint a gyilkossági kísérletek segélykiáltások voltak.

A 61 éves Shirley Watts tavaly karácsonykor három napon keresztül próbálta megölni tolószékes férjét: először egy köpeny kötőlékével próbálta megfojtani, aztán párnát nyomott a férje arcára, majd végül a harmadik napon víz alá nyomta fejét a fürdőkádjukban. Amikor mindegyik gyilkossági kísérlete kudarcba fulladt, felhívta a rendőrséget, hogy vegyék őt őrizetbe.

Egy bristoli bíróság most hirdetett ítéletet az ügyben. A bíró kijelentette, hogy a nő rendkívül nagy stressz alatt állt, hiszen 5 éven keresztül a nap 24 órájában kellett gondoznia férjét. Éppen ezért börtönbüntetés helyett mindössze 100 órányi közmunkára ítélték, mert a bíró szerint a három kísérlet segélykiáltás volt.

A kimerült asszony az után hívta fel a rendőrséget, hogy a fürdőkádban hagyta a fojtogatott és mozgásképtelen férjét. Azt akarom, hogy elkapjanak, mert éppen most próbáltam megölni a férjemet - mondta a telefonba, majd visszament a férfihez, akit ezúttal a sétabotjával kezdett el ütlegelni, de amikor látta, hogy vérzik, abbahagyta.

A férj elmondta: sokkolta felesége viselkedése, mert az agresszivitás egyáltalán nem jellemző rá, és úgy gondolta, hogy mentálisan beteg. Nem tudom, miért történt mindez. Vissza akarom kapni a régi Shirley-t - mondta a férj.

Az ügyvéd elmondta, hogy az asszony mentális problémáit már kezelték, és továbbra is szeretne gondoskodni férjéről, de úgy, hogy tőle külön éljen.