Emberi maradványokat keresnek a vérfertőző apa házának pincéjében

Infostart
2008. május 14. 20:15
Emberi maradványok után kutatnak a rendőrök abban a pincerendszerben, ahol az osztrák Josef Fritzl 24 éven át tartotta fogva lányát, aki hét gyereket szült neki.

Kutyákkal és különleges nyomkereső eszközökkel vizsgálják át Josef Fritzl amstetteni házának pincéjét az osztrák rendőrök; emberi maradványok után kutatnak.

A 73 éves férfi a nyolcvanas években kezdte építeni a pincerendszert, háza alól hat év alatt 200 tonnánál is több földet termelt ki észrevétlenül, hétszer annyit, mint amennyire engedélyt kapott.

A rendőrség szerint akadnak még olyan részei a ház alatt húzódó hálózatnak, amelyeket eddig nem sikerült feltárni.

A nyomozók úgy vélik, lehetséges, hogy emberi maradványokat találnak: negyven évre visszamenőleg újra megnyitottak néhány megoldatlan gyilkossági ügyet, és vizsgálják, hogy Josef Fritzlnek köze volt-e valamelyikhez.

"Ha van valami odalenn, a kutyáink megtalálják. Addig dolgozunk, amíg elégedettek nem leszünk" - mondta az egyik rendőr.

Josef Fritzl 1984-ben zárta a pincébe lányát, Elisabethet, akit az évek során számtalanszor megerőszakolt. A nő hét gyermeket szült saját édesapjának, legutóbb ikreket, az egyik kisfiú azonban meghalt, három nappal világra jötte után. Fritzl a csecsemő holttestét a ház kazánjában égette el.