Elisabeth Fritzl sajtópereket indít Ausztriában

Infostart
2008. május 14. 06:45
Ausztria legmegrázóbb vérfertőző bűnesete áldozatának, Elisabeth Fritzlnek ügyvédje bejelentette: a család több pert is indít az osztrák média egyes képviselői ellen, mert többször is durván megsértették a nő és hozzátartozói magánélethez való jogát.

Christopher Herbst, a Fritzl-család üdvédje kijelentette: egymással párhuzamosan több polgári pert is kezdeményez azok ellen a médiaorgánumok ellen, amik a család privát fotóit és dokumentumait jelentették meg, például azt a levelet, amit Elisabeth még 24 évig tartó bezárása előtt írt egyik barátnőjének.

Az ügyvéd úgy véli, a család ezzel kívánja felvenni a harcot a szenzációra éhes médiával. Elmondta azt is, hogy Elisabethet folyamatosan tájékoztatja arról, hogy a média miként tálalja az ügyet, így a 42 éves nő tisztában lesz a részletekkel, és megérti, miért van szükség a jogi lépésekre.

Az elmúlt két hétben jogi szakértők folyamatosan kritizálták az osztrák médiát, amiért az gátlástalanul teszi közzé a magánleveleket, és a család fotóit, amiken gyakran kiskorúak láthatók.

Elisabeth Fritzlt, akit apja 24 éven keresztül tartott fogva háza pincéjében, és ez idő alatt számtalanszor megerőszakolta, jelenleg a médiától teljesen elzárva ápolják egy amstetteni pszichiátriai klinikán. A több mint két évtizeden át kínzott nővel vannak gyerekei is, akik az apjától születtek a föld alatti rejtekhelyen, valamint 68 éves édesanyja is. Az orvosok "terápiai elszigeteltségben" tartják őket, mert attól tartanak, hogy a média károsan befolyásolná felépülésüket.