Betört fejjel, kórházban kötött házasságot a volt német kancellár

Infostart
2008. május 14. 21:30
A kórházban vette feleségül a nála 34 évvel fiatalabb kedvesét az egykori német kancellár, Helmut Kohl. A politikus azért szorul kezelésre, mert néhány héttel ezelőtt elesett és betörte a fejét.

Sokak szerint aggodalomra adhat okot, hogy Helmut Kohl egy klinikán tartotta meg esküvőjét kedvesével, a 44 éves, közgazdászként dolgozó Maike Richterrel. Szóvivője nem tudta megmondani, mikor hagyhatja el a kórházat a volt német kancellár, ezért akadnak, akik attól tartanak, hogy a politikus állapota tovább romlott.

A 78 éves, meglehetősen testes Kohl nyolc héttel ezelőtt elesett ludwigshafeni otthonában, és koponyasérüléssel került kórházba, ahol az agyi vérzések megakadályozása érdekében az orvosok még aznap megműtötték. A politikus lassan gyógyul, az operáció óta is ápolásra szorul.

Bár az esküvő a múlt hét csütörtökön volt, mindeddig titokban tartották a hírt; a ceremónián csak a pár néhány közeli barátja vett részt. "Nagyon boldogok vagyunk" - nyilatkozták a friss házasok, akik három együtt töltött év után döntöttek úgy, hogy összekötik életüket.

Helmut Kohl és kedvese 2005-ben kezdett együtt mutatkozni: a politikus ekkor már négy éve özvegy volt. Felesége, Hannelore, akivel 1960-ban házasodott össze, egy antibiotikum-kezelés nyomán fényallergiát kapott, amely annyira elhatalmasodott rajta, hogy végül teljes sötétségben kellett élnie. Az asszony 2001-ben öngyilkos lett.

Maike Richter igyekszik mindenben segíteni párjának: a balesetet követően szabadságot vett ki a gazdasági minisztériumban, és azóta szinte minden idejét a lábadozó Helmut Kohl mellett tölti, tavaly pedig az Európai Unió megalapításának 50. évfordulóján képviselte kedvesét, aki térdműtétje miatt nem tudott részt venni az ünnepségen.