Százmilliókat követel, amiért a vécébe zavarták

Infostart
2008. május 13. 09:29
A vécében kellett ücsörögnie a repülőút alatt, ezért pert indított a jetBlue légitársaság ellen egy utas. A férfi 2 millió dollárt (több mint 321 millió forintot) követel a kényelmetlenségért.

Rettentő megaláztatást kellett elszenvednie - állítja Gokhan Mutlu, aki a jetBlue légitársaság San Diegóból New Yorkba tartó járatára váltott jegyet, ám, mire a géphez ért, már nem volt üres hely, ahová leülhetett volna.

A férfit ennek ellenére felengedték a repülőre, mivel az egyik utaskísérő felajánlotta, hogy átül a személyzetnek fenntartott, lehajtható ülések egyikére - áll a periratban, amelyből azonban nem derül ki, hogy a stewardess szolgálatban volt-e vagy sem.

Másfél órányi repülés után a pilóta szólt Mutlunak, hogy az utaskísérő meglehetősen kényelmetlenül érzi magát, ezért szeretne visszatelepedni az utasülésre. A férfi azt a tanácsot kapta, hogy a landolásig húzza meg magát a mellékhelyiségben.

Gukhan Mutlunak eszében sem volt a vécében ücsörögni, tiltakozásának pedig hangot is adott, mire a pilóta feldühödött, és a fejéhez vágta: örüljön, hogy egyáltalán felengedték a gépre. Amikor az utas megkérdezte, leülhet-e a lehajtható ülésre, közölték vele, hogy az foglalt a legénység számára.

Nemcsak a kényelmetlenség miatt követel kártérítést Gukhan Mutlu: a férfi azt állítja, hogy míg a mellékhelyiségben ült, a gép légörvénybe került, ez pedig szinte elviselhetetlen félelmet keltett benne.