Olyan jó a börtönben, hogy magátol visszatért a szökött rab

Infostart
2008. május 13. 10:42
Megszökött, majd három nap múlva visszatért a börtönbe egy rab Nagy-Britanniában. Ennyi idő kellett ugyanis, hogy rájöjjön: sokkal könnyebb az élet odabent.

A 42 éves Wesley Crawford egy úgynevezett nyitott börtönben tölti büntetését. Mobiltelefont azonban nem tarthat a cellában, így amikor lebukott, volt egy kis összezördülése a börtön vezetőségével - ezért megszökött.

Nem élvezhette azonban különösen a szabadságot, mert három nappal később visszatért. A börtönőrök nem is akartak először hinni a szemüknek, mikor a kopogásra ajtót nyitottak, és a szökött rab állt a kapu előtt.

Õk árulták el a sajtónak azt is, hogy Crawford mivel magyarázta a "visszaszökést": rájött, hogy a börtönben sokkal kényelmesebb az élet, mint odakint. Állítólag még most is így gondolja - bár büntetésből a zártabb részlegre helyezték át.

A férfit 2001 júliusában ítélték 12 évre rablásért. A Sudbury nyitott börtönben valóban kényelmes az élet: a rabok naponta háromszor kapnak enni - és még választhatnak is a menüből. A cellák ajtaját soha nem zárják be, és mindegyikben van televízió.

A börtönben emellett lehet biliárdozni, pingpongozni és van egy tornaterem is.