Horror a hálószobában: két holttestet rejtett a karácsonyi díszes doboz

Infostart
2008. május 13. 08:50
Két újszülött maradványait fedezték fel egy kartondobozban, egy nemrégiben elhunyt idős asszony lakásában. A kisbabák 52 évvel ezelőtt haltak meg, de eddig mindenki azt hitte, hogy karácsonyi díszeket rejt a doboz.

A hetvenes éveiben járó asszony, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra, 2006-ban halt meg Manchester egyik külvárosában. A gyerekei tudtak a doboz létezéséről, de soha nem nyúltak hozzá, mert azt hitték, hogy karácsonyi díszek vannak benne.

Arra is emlékeztek, hogy a dobozt minden alkalommal magukkal vitték, amikor a család költözött.

A lakás kiürítésének is csak most láttak neki - így találták meg a két csecsemő maradványait; az egyiket egy kék, a másikat egy rózsaszín dobozba tette bele valaki, majd mindkettőt belerakták a nagyobb dobozba, azt pedig a hálószobai gardróbba.

A rendőrségi szakértők most próbálják megállapítani, hogy a két baba holtan született-e, vagy később vesztették életüket. Az egyik dobozban találtak egy 1956. november 26-ai újságot is - a rendőrök úgy vélik, az nem sokkal a kicsik halála után kerülhetett a holttest mellé.

A babák személyazonosságát DNS-vizsgálattal fogják kideríteni, a haláluk okát pedig boncolással. Az azonban már most valószínűnek látszik, hogy haláluk oka természetes volt.