Elisabeth Fritzl: "Soha többé nem akarom látni Josefet"

Infostart
2008. május 13. 07:00
Elisabeth Fritzl, akit 24 éven keresztül tartott fogva apja a házuk alagsorában kialakított cellában, találkozott családjával és kijelentette: soha többé nem akarja látni szadista apját.

Az érzelmes és fájdalmas családegyesítéskor Rosemarie Fritzl, a pszichopata férfi felesége könnyekben tört ki, amikor magához ölelhette 24 éve eltűntnek hitt lányát. Nem hiszem el, hogy szabad vagyok - mondta a megtört lány, aki alig hitte, hogy saját anyjával találkozhatott.

Ez túl sok nekem. Soha nem akarom látni az apámat - tette hozzá Elisabeth, aki nem csak több mint két évtizeden át nem látott édesanyjával, de a cellából felhozott három gyerekével is találkozhatott. Az én kicsikéim! Olyan csodálatosak vagytok! - fakadt ki a most 42 éves nő.

Gabriele Helm, Elisabeth egyik testvére, aki teljes életet élt szüleivel a házban, meglepődött azon, hogy mennyire normálisnak tűnt nővére az őt ért borzalmak ellenére. Elisabeth egészséges, nagyon beszédes és jól van - mondta a 35 éves húg, aki szerint testvére napról napra egyre erősebb lesz.

Elisabeth orvosai szerint a nő rendkívül boldog, hogy újra felfedezheti a világot: nagyon szeret kimenni a szabadba, és érezni az esőt a saját bőrén. Az orvosok azonban hozzáteszik, hogy csak fokozatosan szokhat vissza a normális életbe.

A 24 évig bezárva tartott Elisabeth, akit apja számtalanszor megerőszakolt fogsága alatt, családjának elmondta: arra vágyik, hogy amennyire csak lehet, normális életet éljen.