Milliókat rejtett az ágy

InfoRádió / MTI
2008. május 8. 06:15
Alaposan meglepődött egy buddhista alapítvány négy munkatársa, amikor az év elején egy korábban adományként átvett ágy fejrészében mintegy kétmillió baht, vagyis mintegy 11 milló forint összértékű készpénzt és értéktárgyat talált. A megtalálók jelentették a meglelt értékeket.

A minap került elő a kincs jogos tulajdonosa: Rungroj Trairosszopon és húga, Vallapa. Mint kiderült, az ágy az öt évvel ezelőtt elhunyt édesanyjuké volt.

A bútordarabot a testvérpár 2006-ban adományozta a Vat Szuan Keo templom keretében működő alapítványnak, mit sem sejtve, mekkora vagyon rejtőzik benne.

A testvérek kétséget kizáróan tudták bizonyítani, hogy valóban ők a jogos tulajdonosok, egyrészt a talált tárgyak között szereplő karóra eredeti számlájával, másrészt a pénz kötegeléséhez használt műanyagszalagok révén, amiket egészen a pénzt kiadó bankfiókig vissza tudtak vezetni.

A becsületes megtalálók pénzjutalomban részesültek a szerencsés testvérektől, míg az alapítvány az ágy értékének a többszörösét, 300 ezer baht, mintegy 1,65 milló forintot készpénzt kapott.