Akinek nagy a lába, olcsóbban vehet autót

Infostart
2008. május 8. 08:00
Kártérítést ítélt meg a bíróság egy német férfinak, aki azért indított pert a Volvo autógyár ellen, mert 47-es méretű lábával képtelen volt használni a gázpedált.

Nem kell megfizetnie új autója árának öt százalékát Michael Herzognak - határozott a bíróság abban a perben, amelyet a német férfi indított egy autógyár ellen.

Herzog azt állította, alig tudja használni új autóját, egy Volvo C70 kupét, mivel 47-es méretű lábát egyszerűen képtelen beügyeskedni a gázpedálnak kialakított helyre.

A bíróság határozata szerint a férfi lába nem abnormálisan nagy: az autógyárnak át kellett volna alakítania a kocsit, hogy tulajdonosa használhassa.

A döntés értelmében tehát nemhogy kevesebbet kell majd fizetnie az autóért, de a gyárnak meg kell térítenie számára azt a 432 ezer forintnak megfelelő összeget, amelyet Michael Herzog speciális cipőt készíttetett magának; ezzel már rá tudja ügyeskedni lábát a pedálra.

Sőt, a gyárnak azt az időkiesést is ki kell fizetnie, amit a férfi elszenvedett azzal, hogy autós cipőit normálisra cserélte, hogy találkozhasson ügyfeleivel.