A feleségénél is jobban szerette a whiskyt a lövöldöző sztárügyvéd

Infostart
2008. május 8. 10:50
Egyre több részlet derül ki a kedd esti londoni lövöldözéssel összefüggésben, az ugyanakkor továbbra sem világos egészen, miért kezdett ámokfutásba a sztárügyvéd. A rendőrök arra gyanakodnak, hogy Mark Saunders öngyilkosságot akart elkövetni, pontosan az volt a célja, hogy a rendőrség mesterlövészei végezzenek vele.

A 32 éves, válóperes ügyekre és házasságon belüli erőszakos esetekre szakosodott Mark Saunders kedd délelőtt szokás szerint dolgozott, délután feleségével, Elizabeth-tel együtt italozni ment, hazaérve pedig hangosan veszekedtek. A férfi nem sokkal délután 5 óra előtt kezdett lövöldözni.

Amikor a rendőrök megérkeztek az elitkerületnek számító Chelsea-ben lévő házhoz, a korábban tartalékos katonai kiképzést kapó ügyvéd azt kiáltotta: "Katona vagyok", majd legálisan tartott puskájával több lövést leadott a rendőrökre is. Szintén jogászként dolgozó felesége közben egy közeli boltban keresett menedéket.

A férfi a négy és félórás tűzharc tetőpontján, nem sokkal halála előtt kidobott a házból egy levelezőlapot, amelyre azt írta: "Szeretlek drága feleségem". A rendőrök végül lelőtték.

Félresiklott élet

Mark Saunders tehetős és sikeres ember volt, de több forrásból származó információ szerint súlyos alkoholproblémával küzdött.

Egyik barátja úgy fogalmazott: "Mark nagyon édes fickó volt, de volt egy vad oldala is. Nagyon szerette a feleségét, de még jobban a vörösbort és a whiskyt."

Az ismerős azt is megjegyezte, hogy a mindössze másfél évvel ezelőtt köttetett házasság - jelentős részben éppen a férfi alkoholizmusa és kiszámíthatatlan viselkedése miatt - romokban hevert.

A rendőrök arra gyanakodnak, hogy viselkedésével Mark Saunders öngyilkosságot akart elkövetni, pontosan az volt a célja, hogy a rendőrség mesterlövészei végezzenek vele.