Josef Fritzl: nem vagyok szörnyeteg, akár meg is ölhettem volna a gyerekeket

Infostart
2008. május 7. 20:00
Az osztrák férfi, aki szexrabszolgaként 24 évig tartotta fogva lányát háza pincéjében, azt üzente ügyvédjén keresztül, hogy ő nem szörnyeteg, mert megmentette lánya életét azzal, hogy kórházba vitte. Az amstetteni rém a média egyoldalú tudósítását is kifogásolja.

Megölhettem volna mindegyiket úgy, hogy senki sem veszi észre. Senki sem derítette volna ki - mondta Josef Fritzl, aki több mint 2 évtizeden keresztül tartotta fogva pincéjében saját lányát és a tőle született 3 gyerekét. A 73 éves férfi az ügyvédjén keresztül üzent: ő nem szörnyeteg, mert megengedte, hogy a vérfertőző kapcsolatból született és szintén fogva tartott Kerstin lánya kórházba kerüljön.

A mérnök végzettségű férfi ügyvédje szerint Fritzl kifogásolja az őt szörnyetegnek beállító média egyoldalú és igazságtalan tudósításait az ügyről. Rudolf Mayer hozzátette: védence egy megtört ember, aki nem börtönbe való, hanem pszichiátriai felügyelet alá kell helyezni. A védő szerint a férfi mentálisan alkalmatlan, hogy bíróság elé álljon.

Fritzl jelenleg vizsgálati fogságban van, és állítólag még a számára biztosított egy órás sétát sem veszi igénybe, mert attól fél, hogy meglincselik a rabok a börtön udvarában.