Éveket töltött a borzalmak cellájának megtervezésével az amstetteni rém

Infostart
2008. május 7. 07:15
Josef Fritzl, az amstetteni rém több mint 5 évet töltött azzal, hogy megtervezze azt a tömlöcrendszert, amelyben 24 éven keresztül tartotta fogva és erőszakolta meg lányát - állítja az osztrák rendőrség.

Josef Fritzl legalább 6 évvel azelőtt elkezdte tervezni a labirintusszerű cellarendszert, hogy oda 24 évre bezárta lányát - mondta az osztrák rendőrség újabb bizonyítékokra hivatkozva. Kiderült ugyanis, hogy a most 73 éves férfi már 1978-ban építési engedélyt kért a helyi hatóságoktól, hogy átalakíthassa és kibővíthesse házát - ekkor már a föld alatti tömlöcrendszer kialakítását tervezgette.

Lányát, a most 42 éves Elizabethet csak 1984-ben zárta be végleg az akkor még csak 35 négyzetméteres cellába. A 18 éves lányt azonban már 11 éves kora óta zaklatta. Fritzl akkor döntött végleges bebörtönzéséről, amikor Elizabethnek majdnem sikerült elszöknie otthonról.

A rendőrség szerint Fritzl átlag minden harmadik nap megerőszakolta lányát, aki hétszer esett teherbe. Miután a lány több gyereknek életet adott, a tömlöc szűkössé vált, ezért 1993-ban újabb helyiségekkel bővítette ki, amik közé folyosókat épített. Az egyik "szobában" volt egy kétszemélyes ágy és egy tévé is.

A nyomozókat megdöbbentette, hogy a mérnök végzettségű férfi összesen nyolc ajtóval zárta el a föld alatti, labirintusszerűen kialakított bunkert a külvilágtól.