Pizza helyett három csecsemő holttestét találták a fagyasztóban

Infostart
2008. május 6. 08:15
Németországban letartóztattak egy nőt, aki a gyanú szerint 20 évvel ezelőtt három újszülött gyerekét megölte, holttestüket pedig a fagyasztóban rejtette el.

A német rendőrség letartóztatta azt az anyát, aki a gyanú szerint nemcsak megölte három újszülött babáját, de több mint két évtizeden át hűtője fagyasztójában rejtette el hullájukat. A hatóságok hozzátették: még várják, hogy a fagyott holttestek teljesen kiolvadjanak, de szinte biztosak abban, hogy a nő élve tette csecsemőit a fagyasztóba.

A 44 éves anyát orvosi felügyelet alá helyezték. A rendőrség szerint túlsúlyosságának köszönhetően el tudta titkolni a három terhességét családtagjai elől. Sem a férje, sem pedig három gyereke, akik most 18, 23 és 24 évesek, nem tudtak arról, hogy a nő mit tesz a babákkal.

A rémtettre akkor derült fény, amikor a nő 24 éves lánya és az egyik fia pizzát akart enni, de kinyitva a fagyasztót látták, hogy az tele van lejárt étellel. Úgy döntöttek, amíg szüleik nincsenek otthon, kitisztítják a fagyasztót - így bukkantak rá azokra a zacskókra, amikben a csecsemők fagyott végtagjai voltak. Az apró holttestek mellett egy 1988-as keltezésű napilapot is találtak.

A gyerekek kérdőre vonták a szülőket, akik elmentek a helyi rendőrségre, az asszony pedig feladta magát.

Az elmúlt években számos többszörös gyermekgyilkosság döbbentette meg a német közvéleményt, ezek közül a legszörnyűbb sorozat egy volt NDK-lakos nevéhez fűződik: ő az évek során kilenc gyermekét ölte meg közvetlenül a szülés után, majd virágcserepekbe temette őket. 2006-ban 15 évi börtönbüntetésre ítélték. A fogorvosi asszisztens a bíróságon azt vallotta: amikor megszülte gyerekeit olyan részeg volt, hogy nem emlékezett a gyilkosságokra.

Tavaly legalább négy hasonló horrortörténet szolgáltatott szomorú szenzációt Németországban - három esetben is közvetlenül születésük után ölték meg a csecsemőket.