Másik bebörtönzött gyerekét is meg akarta erőszakolni a szexőrült apa

Infostart
2008. május 6. 21:11
Az osztrák Josef Fritzl miután elveszítette érdeklődését lánya iránt, akit 24 éven keresztül tartott fogva háza pincéjében, a vérfertőzésből született másik gyerekét is meg akarta erőszakolni. A most 19 éves Kerstin szintén a föld alatt élt, és jelenleg mesterséges kómában tartják a kórházban.

A nagy erőkkel nyomozó osztrák rendőrség attól tart, hogy nem csak saját lányát, Elizabethet, de a tőle született kislányt is többször megerőszakolta abban a pincében, amit titkos családjának alakított ki több mint 20 évvel ezelőtt. A gyanú szerint a most 73 éves Fritzl egy idő után már nem érdeklődött lánya iránt, aki egyre rosszabb fizikai állapotba került, és teljesen meg is őszült.

A rendőrök azonban egyelőre nem tudják kikérdezni a 19 éves Kerstint, aki még két testvérével és Elizabethtel az egész életét a Josef Fritzl által kialakított föld alatti ablaktalan bunkerban töltötte. Az orvosok szerint a lány állapota az utóbbi napokban javult, de még lehetetlen kikérdezni, mert mesterséges kómában tartják.

Mindeközben a bebörtönzött, majd április közepén kiszabadult családot egy pszichiátriai klinikán kezelik. A szakemberek próbálták olyan tárgyakkal berendezni szobájukat, amik körülvették őket a borzalmas és hosszú éveken át tartó raboskodásukkor a cellájukban: ugyanolyan játékokat, sőt még a tömlöcben megtalálható akvárium másolatát is elvitték nekik a klinikára.

Az ápolók szerint a család a körülményekhez képest jól van, bár még mindig csak elsötétített szobában tudnak lenni, hiszen raboskodásuk idején egyáltalán nem kaptak természetes fényt. Fritzl ugyan D vitamint és egy ultraibolya lámpát is vitt fogvatartottainak, ám ez nem sokat javított egészségi állapotukon.

A mérnök végzettségű Fritzlt a nyomozás idejére börtönbe csukták, ahol ideje nagy részét tévénézéssel tölti, és a celláját még testedzésre sem akarja elhagyni.