Lopáson kapta későbbi gyilkosát az átvágott torkú diáklány?

Infostart
2008. május 6. 09:05
Azzal vádolta Meredith Kercher lakótársát, Amanda Knoxot, hogy az pénzt lopott tőle. A brit diáklányt néhány órával később átvágott torokkal találták meg, a rendőrség többek között Knoxot gyanúsítja a gyilkossággal.

Összeveszett lakótársával Meredith Kercher aznap este, amikor megölték: a Perugiában tanuló brit diáklány azzal vádolta Amanda Knoxot, hogy pénzt lopott tőle.

A vitáról az ügy egyik gyanúsítottja, az elefántcsontparti származású Rudy Guede számolt be a rendőröknek: szerinte Meredith Kercher azért esett Knoxnak, mert az 250 eurót (63 ezer forintot) csent el tőle, hogy kábítószert vehessen magának.

A rendőrség hétfőn hozta nyilvánosságra Guede vallomásait, amelyekből kiderül: a húszéves fiatalember nemcsak Amanda Knoxot, hanem annak olasz barátját, Raffaele Sollecitót is látta a gyilkosság estéjén, kezében egy késsel.

Meredith Kercherre tavaly november 1-jén, átvágott torokkal találtak rá az Amanda Knoxszal közösen bérelt perugiai lakásukban.

Az ügy három gyanúsítottja - az amerikai lakótárs, annak olasz barátja és az elefántcsontparti Rudy Guede - tagadja, hogy megölte volna a diáklányt.