Lánya segítségével alakította ki a horror cellát

Infostart
2008. május 6. 05:30
Az "amstetteni rém", Josef Fritzl arra kényszerítette lányát, hogy segítsen kialakítani a tömlöcöt, amiben aztán 24 éven keresztül tartotta fogva, és ahol folyamatosan zaklatta. Még egy főzőtanfolyamra is beíratta lányát, hogy gondoskodni tudjon magáról és születendő gyerekeiről a föld alatt.

A borzalmak házáról újabb és újabb megdöbbentő részletek kerülnek napvilágra. Ezúttal kiderült: Josef Fritzl lánya segítségével alakította ki háza alagsorában azt a cellát, ahol több mint két évtizedig fogva tartotta és zaklatta a lányát. Elisabethnek kellett helyére tennie azt a 3 mázsás ajtót is, ami 24 évig elzárta őt a külvilágtól.

A most 43 éves lány vallomásából kiderül: miután helyére tette az ajtót, apja elkábította és megbilincselte, így vonszolta be a tömlöcbe, ahol az első néhány hónapban a falhoz láncolta, mint egy kutyát. Elisabeth nem tudott mást csinálni, csak ütni a falat és kiabálni, egészen addig, amíg el nem ment a hangja. Apja csak akkor szabadította ki percekre a bilincsből, amikor WC-re kellett mennie.

Bebörtönzésének első 9 évében egyetlen szobában kellett élnie, ahol a saját apja folyamatosan megerőszakolta, és hétszer teherbe is esett tőle. Bár 1984-ben megpróbált elszökni, a mérnök foglalkozású Fritzl visszarángatta őt. Miután folyamatosan verte és kínozta, a lány egy idő után feladta a harcot, és beletörődött embertelen sorsába.

Kiderült az is, hogy Fritzl beíratta 15 éves lányát egy főzőtanfolyamra, hogy felkészítse őt arra a nyomorúságos életre, amit eltervezett neki. Az Amsettenben található étterem alkalmazottai elmondták, hogy Elizabeth 2 évet járt a kurzusra, majd hirtelen eltűnt. Fritzl ezt azzal magyarázta a tanároknak, hogy a lány elszökött otthonról.