A takaró alól buktatta le a tolvajokat a bátor tinédzser

InfoRádió / MTI
2008. május 2. 21:00
Nagy lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot egy ohiói tinédzserlány, aki egyedül feküdt otthon betegen, amikor meghallotta, hogy betörők mászkálnak a házban. Ezt követően sem ijedt meg, hanem beágyazta magát és a takaró alól küldött segélykérő üzenetet édesanyjának.

A két betörő kedden jutott be a házba, és nem is sejtették, hogy a 13 éves Lauren Durnbaugh otthon van. Miközben módszeresen átkutatták a lakást az értékek után szimatolva, a kislány úgy okoskodott, hogy az ágyat biztosan nem forgatják fel, ezért oda rejtőzött el, majd mobiltelefonján megírta édesanyjának, mi történt.

Margo Roby, az anya, aki a háztól alig 15 percnyire, egy autókereskedésben dolgozott, azonnal értesítette a rendőrséget, és hazarohant.

A bátor anya a ház előtti autófeljárón belehajtott a betörők kocsijába, és mikor meglátta, hogy egy nő épp menekülni készül, rávetette magát és addig birkózott vele, amíg a rendőrök meg nem érkeztek.

A betörőpár, egy 26 éves férfi és egy nő, többek között ékszereket, laptopot, digitális kamerát és szerszámosládát zsákmányolt a családtól. Mindkettejüket letartóztatták és a megyei börtönbe zárták betöréses lopás vádjával.