Zsaruként tér vissza a vászonra a bűnbánó sztár

InfoRádió / MTI
2008. május 1. 07:45
Hat év után ismét filmszerepet vállal Mel Gibson: rendőrnyomozót alakít az Edge of Darkness (A sötétség pereme) című krimiben.

Az 52 éves Oscar-díjas színész vaskalapos zsarut játszik, aki, miközben aktivista lánya halálának körülményeit vizsgálja, egy szerteágazó korrupciós ügyet leplez le. A film a BBC 1985-ös, azonos című hatrészes tévésorozata alapján készül.

Mel Gibson 2006-os botránya óta kerülte a rivaldafényt: ittasan vezetett, majd antiszemita szitkokat szórt a vele szemben eljáró rendőrökre kaliforniai otthona közelében, Malibuban.

"A világ összes háborújáért a zsidók felelősek" - kiabálta, amiért később többször bocsánatot kért, mégis jó időre megfagyott körülötte a levegő.

A színész 2002-ben a Jelek, illetve a Katonák voltunk című filmekben szerepelt, majd rendezőként és forgatókönyvíróként jegyezte A Passió és az Apocalypto című alkotásokat.

Gibsont az Edge of Darkness főszerepének ajánlatával Martin Campbell, a Casino Royale rendezője, valamint Graham King és William Monahan, A tégla producere, illetve Oscar-díjas forgatókönyvírója kereste meg.