John Lennon és Yoko Ono egy tinédzserrel osztotta meg ágyát

Infostart
2008. április 30. 06:30
Egy akkor 16 éves rajongó belopakodott annak a montreali hotelnek a szobájába, ahol John Lennon és felesége tartózkodott. Csak bekopogott, és beengedték - egy hétig maradt ott, és szemtanúja volt, ahogy Lennon megírta híres békedalát.

John Lennon és felesége, Yoko Ono 1969. május 26-án érkezett meg Montreálba, hogy több napos sajtótájékoztatón hirdessék a világbékét, és szállodai szobájukban dalokat írjanak. Amikor a 16 éves Gail Renard megtudta, hogy szeretett zenésze a szülővárosába érkezett, rögtön odasietett a hotelhez, ahol természetesen már több száz elszánt rajongó várta Lennonékat.

Gail nem adta fel: felmászott a tűzlétrán a sztárpár lakosztálya feletti emeletre, majd lement a lépcsőn. Amikor őrségváltás volt az emelet folyosóján, gyorsan odaszaladt Lennonék ajtajához, és bekopogott. Búj be - mondta Yoko Ono, aki 5 éves kislányával tartózkodott a szobában

Gail igazán akkor férkőzött John Lennon bizalmába, amikor megkínálta az éhes énekest egy szelet csokival, és ahelyett, hogy kirúgta volna a hotelszobából a rajongót, megkérdezte tőle: "Akarsz velem készíteni egy rádióinterjút?" Innentől kezdve a tinédzser egy teljes hétig maradt Lennonék szállodai szobájában, aholfotókat készített, és ahonnan csak esténként ment haza.

A mára sikeres tévés ás rádiós szövegíróvá vált rajongó ott ülhetett az interjúkon és a sajtótájékoztatón, és közel 150 képet készített kamerájával a hotelszobában. Ráadásul szemtanúja volt annak is, ahogy John Lennon a híres békedalát, a Give peace a chance (Adj a békének egy esélyt!) címűt megírta. A híres szerzemény szövegének első, kézzel írott változatát a nagylelkű zenész odaajándékozta Gailnek, aki természetesen féltve őrizte.

Negyven évvel az emlékezetes hét után a ma már 56 éves szerencsés rajongó úgy döntött: árverésre bocsátja a dalszöveget, és még néhány képet, amit a szállodában készített. Lehetséges-e, hogy ma egy popsztár így bánjon egy tinédzser rajongójával? - tette fel a választ is magában rejtő kérdést Gail Renard.