Elvérzett a férfi, akinek a lábát leharapta egy cápa

Infostart
2008. április 30. 10:40
Egy cápa áldozata lett az az amerikai férfi, aki Mexikó partjainál gyakorolta a szörfözést. A fiatalember testén később két harapást találtak, az állat egy majd 40 centis sebet ejtett rajta, aminek következtében elvérzett. Négy napon belül ez volt a második halálos cápatámadás Észak-Amerika csendes-óceáni partvidékén.

A San Franciscó-i férfi elvérzett, miután az állat gyakorlatilag leharapta a jobb combját. A férfin, aki egy társával együtt érkezett a viszonylag elzárt strandra, egy majdnem 40 centis seb keletkezett.

A 24 éves fiatalember barátjának nem történt baja, később ő vitte el társát egy kórházba, amit majd háromnegyed órás autózással értek el.

A tengeri ragadozó áldozata a kórházba érkezés utáni percekben halt meg, a jelentős vérveszteség miatt.

Mexikóban viszonylag ritkán fordul elő hasonló baleset,az utolós halálos cápatámadást 1997-ben jegyezték fel. 2006-ban egyetlen cápatámadást regisztráltak, annak áldozata azonban túlélte a találkozást a tengeri ragadozóval.

Az elmúlt hetekben azonban az amerikai férfi a második áldozata volt a tengeri ragadozónak.

A múlt pénteken San Diegónál elhunyt 66 éves úszó esetében a boncolás beigazolta, hogy valóban nagy fehér cápa végzett vele. A harapásnyomból kiderült, hogy legalább 5 méteres példány támadta meg a triatlon versenyre edző David Martint. A hét végére lezárt partszakaszt hétfőn nyitották meg ismét.