A nők lelki társat és házasságot akarnak

Infostart
2008. április 30. 06:00
A legtöbb nő egy életen át tartó elkötelezettséget vár partnerétől, nem hosszú távú kapcsolatok sorozatára vágyik - derül ki egy friss kutatásból.

A fiatal nők elsöprő többsége, több mint kilencven százaléka azt reméli, hogy egyszer majd feleségül veszik, míg hatvan százalékuk arról nyilatkozott: több hosszú, komoly kapcsolaton van már túl, a házasságig azonban nem jutott el - derül ki a More magazin felméréséből.

Rengetegen gondolják úgy, hogy hiába a kutatás, sosem találják majd meg lelki társukat, aki ráadásul még hűséges is hozzájuk - ez a tulajdonság a megkérdezettek 89 százaléka számára a legfontosabbak közé tartozik.

Sokan bevallották, hogy akadtak már férfiak, akik összetörték a szívüket vagy játszottak az érzelmeikkel.

A magazin kutatásának célja az volt, hogy kiderítse, mit is várnak ma a fiatal nők kapcsolataikról. A válaszokból kiderült: 53 százalékuk szeretne megházasodni, mielőtt gyereket szül, 40 százalékuk pedig úgy gondolja, hogy a válás túl könnyű megoldás a családi problémákra.

Bár a trendek mást mutatnak, a nők szerint a 25 éves kor az ideális a megállapodásra, házasságkötésre - véli a lap szerkesztője. Lisa Smosarski rámutatott: szó sincs arról, hogy a fiatal nők hosszú távú kapcsolatok sorozatára vágynak. Ebben a korban már olyan partnert szeretnének, akivel megértik egymást, és tervezhetik az esküvőt.

A felmérésből az is kiderült, hogy 25 évesen a válaszadók fele már túl volt két komoly kapcsolaton, és átlagosan öt szexuális partnerrel volt viszonya.