A borzalom házában élt, de nem tudta, mi folyik ott

Infostart
2008. április 30. 16:10
Egy férfi vallomása szerint 12 évig élt abban a lakásban, amit a lányát 24 éven keresztül fogva tartó és zaklató Josef Fritzltől bérelt. Hallotta a pincéből a kopogtatásokat, de nem tett semmit.

Bárcsak vissza tudnám fordítani az időt - így reagált a 42 éves Alfred Dubanovsky arra a hírre, hogy az osztrák Josef Fritzl abban a házban tartotta bezárva 24 évig lányát és gyerekeit, amiben lakrészt bérelt.

A 42 éves férfi 12 éven keresztül bérelte az Amsettenben található ház földszintjét, de fogalma sem volt arról, mi történik néhány méterrel lejjebb. Ezzel a ténnyel kell leélnem életem hátralevő részét - tette hozzá a döbbent férfi, aki a sajtónak elmondta: furcsa hangokat hallott a pincéből, amihez főbérlője az éjszaka kellős közepén talicskával hordta az élelmet.

Fritzl figyelmeztette a lakót, hogy a pincét elektronikus kóddal zárta be, és tilos a közelébe menni, különben felmondja a bérleti szerződést. A bérlő ugyan hallott kopogásokat, de Fritzl meggyőzte arról, hogy a pince üres.

Az egykori bérlő elmondta: a legvadabb álmaiban sem gondolta volna, hogy főbérlője családját kínozta a házban, és bár minden nap sok időt töltött a pincében, úgy gondolta, hogy teljesen normális a viselkedése.