Prostituáltak, orgia, drog - Segítene sorstársain a szex-függő főrend

Infostart
2008. április 29. 08:00
A 65 esztendős, Monacóban élő skót főrend tavaly hagyta ott a Lordok házát, miután kiderült, hogy 50 millió font (16 milliárd forint) adót kéne befizetnie. Mivel úgy lett a főrendi ház tagja, hogy külföldön él, egyelőre vizsgálat tárgya, kell-e egyáltalán a brit kincstárnak adót fizetnie.

Lord Laidlaw az után kényszerült bejelentkezni az elvonókúrára, hogy az egyik brit bulvárlap megszellőztette: prostituáltakkal tartott szexpartikat Monte Carlóban. A főrend azonban maga is tudja, hogy a hat hetes kezelés nem lesz elegendő, hosszú távú segítséget kell kapnia ahhoz, hogy "ne térjen vissza elfogadhatatlan viselkedéséhez".

A lord egyelőre még nem döntötte el, melyik jótékonysági szervezetnek adja oda a pénzt. Olyan klinika ugyanis nincs Nagy-Britanniában, ahol kimondottan szex-függőket kezelnének, a főrend viszont kimondottan olyanokon akar segíteni, akik ugyanazzal a szenvedélybetegséggel küzdenek, amellyel ő is - hangsúlyozta a szóvivője.

A News of the World című bulvárlap szerint Lord Laidlaw a Monte Carló-i Hermitage Hotel elnöki lakosztályát bérelte ki éjszakánként 6000 fontért (közel kétmillió forint) a férfi és női prostituáltakkal folytatott orgiákra, ahol a vacsora és a pezsgő mellett a drog is fogyott, bár a lord állítólag utóbbihoz sohasem nyúlt.

"Azt szeretem Irvine-ban, hogy annyira stílusos volt az egész" - mondta az egyik részvevő hölgy.

"Egész felnőtt életemben harcoltam a szex-függőség ellen. A szexuális függőség éppen olyan függőség, mint más, jobban ismert válfajai, a drogfüggés, az alkoholfüggés vagy a szerencsejáték-függés. Sokan szenvednek ennek a betegségnek a különböző típusaitól. Nincs rá gyógymód, és egyedül ritkán sikerül megbirkóznia ezzel az embernek" - hangsúlyozta közleményében a lord.

Laidlawt négy évvel ezelőtt nevezték ki a konzervatív párt főrendjévé. A Sunday Times idei gazdaglistáján a 110. helyen szerepel 730 millió fontos (234 milliárd forint) vagyonával. A lord tavaly hárommillió fontot adott a toryknak, külön 25 ezret pedig Boris Johnson londoni polgármesteri kampányára.