A nagy csalás: a gondnok vérét "könnyezte" a Madonna-szobor

Infostart
2008. április 27. 09:32
Mégsem történt csoda az egyik észak-olaszországi városkában. A katolikus hívők korábban azt hitték, hogy templomukban könnyeket hullat a Szűz Mária-szobor, egy vizsgálat azonban kiderítette, hogy a jelenség mögött a gondnok áll.

A saját vérét használta fel az olaszországi Forliban a Santa Lucia templom gondnoka ahhoz, hogy elhitesse a hívőkkel: a Szűz Mária-szobor könnyeket hullat.

A "csodát" két évvel ezelőtt két idős asszony vette észre, a jelenségből pedig ezután médiaszenzáció lett. Egészen addig, míg a helyi püspök el nem távolíttatta helyéről a Madonnát, és ki nem vizsgáltatta az ügyet a rendőrséggel.

A DNS-tesztek bebizonyították, hogy a Szűz Mária arcán lecsorduló folyadék a templom gondnokától, Vincenzo di Costanzótól származik.

Többen szentségtöréssel, a katolikus egyház befeketítésével és a hívek félrevezetésével vádolják a férfit, aki azonban tagadja mindezt.

A nagyjából 120 centi magas szobor, amely imára összetett kézzel ábrázolja Jézus anyját, azóta nem hullatott könnyeket, hogy a vizsgálat céljából eltávolították a helyéről.

Hasonló esetet már számos alkalommal észleltek Olaszországban, a Vatikán azonban ezek mindegyikét óvatosan kezelte.

A legnagyobb figyelmet egy 1995-ös "jelenés" kapta, amikor is Róma egyik külvárosi családi házának udvarán, egy XVIII. századi szobor kezdett vért könnyezni. Erről a helyi püspök is azt mondta, hogy látta a jelenést. A Vatikán azonban nem volt hajlandó csodának minősíteni az esetet, miután a ház tulajdonosa megtagadta, hogy részt vegyen egy DNS-vizsgálatban.