"Brutális és durva" a sztárfocista luxusvillája - képpel

Infostart
2008. április 25. 20:15
Brutális, érzéketlen és durva - ezekkel a szavakkal illették Cristiano Ronaldo új szomszédjai a portugál labdarúgó luxusvilláját.

A Manchester United 23 éves klasszisa is azon az északnyugat-angliai településen építtetett házat, ahol több csapattársa is lakik.

A festői környezetben lévő falu, Alderley Edge lakóit ugyanakkor rettentően zavarja, hogy a beköltöző hírességek felvásárolják a telkeket, lerombolják az azokon lévő épületeket, hogy villát építsenek helyettük. A helyiek már népszavazás kiírását is szorgalmazták, amelyen az építkezések megtiltásáról dönthetnének.

A Manchestertől húsz kilométerre lévő négyezres faluban építtetett egy ötszintes fényűző villát Cristiano Ronaldo. A játékos házáról készült képeket megnézheti, ha ide kattint.

A portugál labdarúgó a legmodernebb biztonsági eszközökkel szereltette fel a házat. A minden igényt kielégítő villában úszómedence, szauna, moziterem, öt hálószoba és több fürdőszoba is megtalálható.

Attól félnek, hogy rontja az összképet

Most azonban kiderült, hogy a szomszédban lakók több panaszt is benyújtottak a helyi önkormányzatnak, amikor 2005-ben lerombolták a telken álló házat, és elkezdték építeni az új villát. A helyiek nyomasztónak tartották a tervezett épületet, és attól féltek, hogy a ház rontja a falu összképét.

Az egyik szomszéd, John Priestly azt panaszolta, hogy a portugál játékos luxusvillája az óriási méretei miatt fenyegeti az ő házát és kertjét.

Egy másik helybéli azt kifogásolta, hogy az új ház négy méterrel lesz magasabb, mint a korábban a telken álló, alapterülete pedig negyven százalékkal nagyobb.

Az egyik helyi szervezet egyszerűen brutálisnak és durvának nevezte a terveket még 2005-ben.

A helyi önkormányzat ugyanakkor elutasította a kifogásokat, és megadta az építési engedélyt Cristiano Ronaldónak.

Wayne Rooney és menyasszonya, Coleen McLoughlin 4,5 millió fontért építtetett házat a településen, a manchesteri csapatból Wes Brown és Mikael Silvestre is itt lakik.