Tíz éve tátong hatalmas lyuk a mellkasán - sokkoló képekkel

Infostart
2008. április 24. 06:40
Óriási lyuk tátong egy kínai férfi mellkasán, amelyen keresztül a szíve is látható. Zsao Csia-cang tíz évvel ezelőtt életmentő műtéten esett át, ám miután elfogyott a pénze, elfertőződött sebét már nem tudta kezeltetni.

Tíz éve takargatja borzasztó sebét kilapított cigarettásdobozokkal a kínai Zsao Csia-cang, akin 1998-ban végeztek életmentő műtétet: miután súlyos baktériumfertőzés támadta meg a tüdejét, kétszer is megoperálták. A beavatkozás célja az volt, hogy eltávolítsák a szerv beteg részét, ehhez azonban kivették a férfi több bordáját is.

Mivel az utókezelés során Zsao pénze elfogyott, a harmadik, befejező műtét elmaradt. A férfinak arra sem tellett, hogy megvegye a szükséges gyógyszereket, így a varratszedés után sebe elfertőződött és nem forrt össze.

Ezt a csaknem 18 centiméter hosszú, 8 centiméter széles, mellkasán tátongó lyukat takargatja steril tapaszokkal és kartonpapírral a férfi immár egy évtizede. Most, hogy gyerekei kirepültek a családi fészekből, felesége pedig nem keres eleget, Zsaónak vissza kellene mennie dolgozni, ezért szponzort keres, aki állja helyette a sebét lezáró műtét költségeit.

1998-ban műtöttek meg, ezután öt évig csak feküdtem. Aztán idővel megszoktam a helyzetet és újra talpon voltam, munkát azonban senkitől nem kapok: az emberek félnek tőlem - panaszkodott Zsao Csiang-cang.