Megérkezett Ingrid, a zsiráf - nézze meg!

Infostart
2008. április 23. 16:18
Új zsiráf érkezett Budapestre; az egyéves Ingridet a prágai állatkertből szállították a magyar fővárosba - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője. Hanga Zoltán beszélt arról is, hogy a zsiráf jól viselte az utat, és hamar megszokta új környezetét.

Három méter magas, de még növésben lévő zsiráflány érkezett Prágából Budapestre: Ingrid egy Rotschild-zsiráf, aki két másik fajtársával, Santanával és Jonasszal él majd együtt a fővárosi állatkert új, május végén nyíló szavanna-kifutójában - tájékoztatta az InfoRádiót az intézmény szóvivője.

Ingrid, ahogyan minden más állat, amikor új helyre kerül, még kissé bizonytalan és bizalmatlan, ám inkább érdeklődő, mint félénk természet: speciális szállítójából folyton ki-kitekintett, figyelte, hogy mi történik körülötte az autópályán - mondta Hanga Zoltán, aki együtt utazott a zsiráffal.

A problémát az okozta, hogy mire maga mögött hagyott 550 kilométert, Ingrid igencsak megszokta szállítóját, és nem volt sok kedve kiszállni, hétfő este azonban már az új istállójában pihent le, és majszolta a lucernaszénát - tette hozzá a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.

Ingrid és lakótársai még nem találkoztak, a következő néhány napban szoktatják majd össze őket a gondozók. Õket, ahogyan a szavanna-kifutóba kerülő többi állatot, két hét múlva már megnézhetik a látogatók - jegyezte meg Hanga Zoltán.

Hanganyag: Szabó Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást