Gatya nélkül szökött meg a rab - a vécéablakon keresztül

Infostart
2008. április 22. 08:10
A nyitva hagyott vécéablakon keresztül szökött meg egy feltételezett iszlám szélsőséges - aki értelemszerűen a nadrágja nélkül menekült el. A két hónappal ezelőtti esetről csak most számoltak be a szingapúri hatóságok.

Vong Kang-szeng miniszterelnök-helyettes a parlament előtt számolt be Masz Szelamat bin Kasztari szökéséről. Szavai szerint a börtönőrök azt hitték, hogy a vécé biztonságos, ahonnan nem lehet megszökni - de tévedtek, annak ablaka ugyanis nyitva maradt.

A politikus úgy tudja, hogy Kasztari már egy ideje tervezte a szökést, a két őr pedig egyértelműen kötelességmulasztást követett el - tette hozzá. Azt még nem tudják, hogyan sikerült a rabnak átjutnia a dupla falon, de a politikus megígérte az alapos vizsgálatot.

Kasztariról azt tartják, hogy ő az al-Kaidához kapcsolódó szingapúri Dzsemáa Iszlámíja vezetője. Azért volt őrizetben, mert azzal vádolták, hogy köze van a szingapúri repülőtért ellen tervezett merénylethez.

A férfit nagy erőkkel keresik, a nyomozásba bevonták az Interpolt is. A vizsgálatból annyi már kiderült, hogy a szökésben sem belülről, sem kívülről nem kapott segítséget.

A szökés mindenesetre nagy vihart kavart a városállamban, amely a szigorú biztonsági intézkedésekről híres. Az is felmerült, hogy építenek egy új, szigorúbban őrzött részleget a börtönön belül.