Bosszú a pályán kívül: halálra gázolta az ellenfél drukkerét

Infostart
2008. április 21. 19:38
Meghalt egy szurkoló a vasárnapi angol városi futball-rangadó, az Aston Villa-Birmingham City meccs után. A férfit vélhetően a rivális csapat egyik drukkere ütötte el a stadion előtt.

A birminghami rangadó a pályán sima volt, a Villa 5-1-re nyert, a lelátón ugyanakkor feszült volt hangulat. A szurkolók obszcén jeleket mutogattak egymásnak, és a stadion előtt is folytatták egymás pocskondiázását.

"Néhány Villa-drukker arról énekelt, hogyan buktak el a kékek, a következő pillanatban pedig elszabadult a pokol: egy motor felbőgött, a fickó pedig a levegőbe repült" - magyarázta a történteket egy szemtanú, aki úgy emlékszik, hogy az áldozat és a sofőr röviddel azelőtt szóváltásba keveredett egymással.

"A srácnak esélye sem volt. Úgy tűnt, hogy szándékosan kaszálták el" - mondta egy másik szemtanú.

A rendőrök az ügyben őrizetbe vettek egy húszéves fiatalt, akit még az éjjel, gyilkosság gyanúja miatt, kihallgattak, azt azonban nem lehet tudni, hogy őt a tetthelyen fogták-e el, vagy később bukkantak a nyomára.

Az esetet valószínűleg rögzítették a biztonsági kamerák is. Az áldozat nevét a hatóságok egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Tíz év alatt ő volt a harmadik, aki brit stadion előtt lelte halálát.

Az Aston Villa ötven éve nem aratott ilyen arányú győzelmet a Birmingham City fölött, amely jelenleg a Premier League kieső zónájában van: csak két klub áll mögötte a tabellán.