Újabb vérrel átitatott tárgyakat találtak a nevelőotthonban

Infostart
2008. április 20. 18:30
Vérrel átitatott tárgyakat találtak annak a nagy-britanniai nevelőotthonnak a pincéiben, ahol évtizedeken át bántalmazhattak gyermekeket.

A rendőrök a napokban kutattak át a négy, titkos alagsori teremből kettőt, amelyekben a Jersey szigetén működő intézetben a gyerekek megbüntetését végezték.

A nyomozást vezető rendőr, Lenny Harper azt nem árulta el, hogy milyen eszközökre bukkantak a titkos termekben, de annyit közölt, hogy a négy helyiségből háromban vérnyomokat találtak.

A pincében feltárt titkos termekben egy kőkádat is találtak, amelynek falán szintén vér volt.

A nyomozás megindulása óta mintegy százan jelentkeztek a rendőrségen, és állították azt, hogy bántalmazták és szexuálisan zaklatták őket a nevelőotthon pincéjében.

Korábban egy gyermekkoponyát találtak a rendőrök a nevelőotthon lépcsőházában, de egyelőre nem tudták megállapítani a gyermek kilétét. A vizsgálatok szerint a koponya egy 1940-es évek előtt meghalt emberé.

Az is kiderült, hogy szexrabszolgaként gazdag pedofil üzletembereknek kölcsönözték ki a nevelőintézet lakóit. A gyerekeket jachtokra szállították, és azt mondták nekik, hogy ez is a kezelés része. A valóságban azonban bántalmazták a kiskorúakat, és fajtalankodtak velük a vagyonos üzletemberek a luxushajókon.

Egy, a nyomozáshoz közeli forrás szerint a gyerekekkel ilyenkor egy napig azt tehettek a pedofilok, amit csak akartak.

A Haute de la Garenne, amikor 1850-ben megnyitották, még kizárólag fiúkat fogadott, a XX. század elejétől azonban már lányokat is gondoztak ott.

A gyermekbántalmazásra utaló bizonyítékokat találhatták meg február végén azok a rendőrök, akik kutyákkal és radarberendezések segítségével kutatták át az épületet és környékét.

A gyermekotthonban történteket tavaly novemberben kezdte vizsgálni a hatóság. Az ügynek eddig több mint negyven gyanúsítottja van.