Megkerült az egyik vadasparki szökevény

Infostart
2008. április 16. 21:45
Megkerült az egyik vörös macskamedve (más néven kispanda), amely az egyik brit vadasparkból tűnt el még februárban. A másik szökevényt egyelőre nem találják.

Hiába kutattak két hónapon a Galloway Vadaspark munkatársai Pichu és Isla, a két szökevény kispanda után a dél-skóciai Kirkcudbright közelében, nem bukkantak rájuk.

Azt, hogy Pichu most visszakerült a parkba, az ott dolgozók csak a szerencsének köszönhetik: a vörös-fekete-fehér bundás állat egy faágon pihent, amikor egy farmer észrevette.

Ahhoz képest, hogy milyen sokáig volt távol, a kispanda jó egészségnek örvend, ám a gondozók attól tartanak, hogy lányát, Islát megviseli a vadonbeli élet.

A két kispanda akkor szökött meg a vadasparkból, amikor egy vihar kifutójuk kerítésére zuhant. Anya és lánya nem jutott messzire: Pichu alig több mint 3 kilométerre volt korábbi lakhelyétől, amikor rátaláltak.

A vörös macskamedvék a természetben a Himalája mérsékelt övi erdeiben élnek, és előfordulnak Bhutánban, Kínában, Indiában, Laoszban, Mianmarban, valamint Nepálban is, a fakitermelés és a mezőgazdaság miatt azonban egyre kisebb területre szorulnak vissza.