Meztelen képekkel, szexvideókkal hódítanak a modern tinédzserek

Infostart
2008. április 15. 05:15
A fiatalok manapság már nemcsak szöveges üzenetekkel ismerkednek: egyre gyakrabban küldözgetik egymásnak a magukról készített meztelen fotókat, videókat.

A jelenségre az iskolai dolgozók és a rendőrök is felfigyeltek, mivel a privát célra készült fotók, videófelvételek gyakran az internetes megosztóoldalakra is felkerülnek.

"Láttam én már mindent az egyszerű sztriptíztől a szexuális aktusokig" - mondta Brian Marvin nyomozó, az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) cyberbűnözés elleni csoportjának munkatársa.

Az egyik westerville-i középiskola végzős hallgatója, Jerome Ray arról beszélt: éppen a barátnőjével volt, amikor az egyik osztálytársa egy képet küldött magáról a telefonjára. "Egyre több az agresszív lány. Sokuk annyira őrült, hogy képes kitenni magát ilyesminek" - magyarázta a fiú.

Nem is értik, mi ebben a rossz

Candice Kelsey kaliforniai tanár - aki már könyvet is írt az internet "túlélésének" lehetőségeiről - szerint a lányok manapság szinte bármire képesek, hogy felhívják magukra választottjuk figyelmét, és abban bíznak, hogy meztelen fotóik sosem jutnak majd el a szüleikhez.

De nemcsak a lányokra jellemző a magamutogatás: nemrég az egyik ohiói iskola diákja küldött magáról videót egyik osztálytársnőjének, aki azonban, a fiú pechére, még vagy 30 fiatalnak mutatta meg a felvételt.

Egy tavalyi kutatás szerint a tizenévesek számára egyre fontosabb a külcsín és a hírnév, ráadásul ezzel párhuzamosan a fiatalok egyre rámenősebbé és magabiztossá válnak, a technológia pedig segít nekik, hogy minél gyorsabban és egyszerűbben hívják fel magukra a figyelmet. És, ami a szakértők számára a legmegdöbbentőbb: nem érzik, hogy ebben mi a rossz.