Megműtötték a "faembert" - nézze meg az eredményt!

Infostart
2008. április 14. 07:56
Már négy műtéten esett át az az indonéziai férfi, akinek a végtagjait egy fa ágaira és gyökereire hasonlító kinövések borították. A férfin, akinek bőrét egyre kevesebb rákos szövet fedi, most nősülni szeretne.

A 37 éves Dede Koswara 20 éve él rákos kinövésekkel a testén. Problémái 15 éves korában jelentkeztek, amikor egy baleset következtében megcsonkolták a kezét. Az elmúlt egy évben a világ megismerhette betegségét, és azóta sok segítője akadt a férfinak.

Hosszú ideig nem tudták megállapítani az orvosok, hogy mi okozza furcsa kinövéseit, korábban még az is felmerült, hogy AIDS-es. Végső elkeseredésében ezért egy televíziós társasághoz fordult segítségért. Így talált rá egy amerikai orvos, aki Marylandből Indonéziába repült, hogy megvizsgálja.

A tesztek megállapították, hogy betegségét valószínűleg a humán papilloma vírus egy változata okozza, az amerikai orvos pedig A-vitamin kúrát írt fel neki. Az orvos szerint tökéletes teste már sosem lesz a férfinak, a kinövések azonban visszafejlődhetnek, amellyekkel pedig nem ez történik, azokat műtéti eljárással el lehet távolítani.

Azóta már négy műtéten is átesett, ezeknek köszönhetően sokkal jobban tudja használni karjait és lábait, anélkül, hogy ez fájdalmat okozna neki. Ha látni akarja a műtátek eredményét, kattintson ide.

A férfi csaknem egy évtized után most megláthatta lábujjai körvonalát is, amelyek eddig sokkal inkább egy fa ágára, mint egy emberi végtagra hasonlítottak. A férfi kezével már egy tollat is meg tud fogni, erre korábban nem volt képes.

Dede elmondta: elsősorban az a célja, hogy jobban érezze magát majd találjon magának munkát, de nem zárja ki, hogy később esetleg megnősülne.