Elverte 1,6 milliárdját, segélyekből él a lottónyertes

Infostart
2008. április 11. 10:12
Három év alatt elverte könnyen jött pénzét egy brit lottónyertes, aki manapság egy lerobbant motelben dolgozik. Nem elég, hogy a férfi segélyből él, tartozásai is vannak.

Luxusvillát és autókat vett 5,1 millió fontos (több mint 1,6 milliárd forint) lottónyereményéből Pete Kyle, akire 2005 februárjában mosolygott rá a szerencse. A férfi mára mindenét elvesztette, segélyekből él, és készpénzzel tartozik hitelezőinek.

"Megkapta a nagyszerű lehetőséget arra, hogy megfordítsa az életét, de elszúrta. Megfogadott néhány rossz tanácsot rossz emberektől, akiknek túl készségesen adta át a pénzét. Mostanra nem maradt semmije" - mondta a férfi egyik ismerőse.

A plymouthi Pete Kyle egy sor gyanús befektetés miatt vesztette el vagyona javát, de a pénzből futotta egy - forintra átszámolva - 172,5 milliós villára, egy 12,5 milliós Mercedesre és egy hasonló értékű Range Roverre, valamint egy másik, 6 milliót érő terepjáróra.

Testvérei - akik mindannyian egy súlyos, gyógyíthatatlan betegségben, Huntington-kórban szenvednek - azt állították: nekik nem adott pénzt Pete Kyle, aki cáfolta ezt.

A férfi mára minden vagyonát elvesztette: segélyekből él, eladta házát, luxusautóit, most egy ütött-kopott Vauxhall Astrával jár és egy koszos kis motelben dolgozik, ott is lakik. Helyzetét tovább rontja, hogy nemrégiben egyik hitelezője pert indított ellene, pénzt követel tőle.