Nem fordulnak orvoshoz a két arccal világra jött kislány szülei - képpel

Infostart
2008. április 8. 10:08
Szülei szerint tökéletes, ezért nem vizsgáltatják meg szakértőkkel azt az indiai kislányt, aki két arccal született négy héttel ezelőtt.

Egy Delhi melletti városkában jött világra az a kislány, akit a környékbeliek "isteni ajándékként" tisztelnek: mióta megszületetett, emberek százai keresték fel, a család pedig már egy kis templomot is építeni kezdett neki.

A kicsi, akinek szülei, Vinod Kumar és felesége, Susma még nem adtak nevet, két szempárral, két orral és két szájjal jött a világra. Rokonai - jobbára kevéssé művelt emberek - nem hiszik, hogy a tudomány képes lenne segíteni a gyermeken, így nem is fordulnak orvoshoz vele.

Elfogadtam olyannak, amilyen, és így fogadja majd el a világ is. Miért bánnám, hogy Isten ilyen vonásokat adott neki? - mondta a kislány 19 éves édesanyja.

Az apa állítja: a gyerek eszik, rendesen kap levegőt, mocorog, éppen olyan, mint a többi csecsemő. A kicsi kórházban született, ahol azt mondták, normális, így Vinod Kumar nem érti, miért kellene orvosi segítséget kérnie.

A szakértők szerint a gyerekre, akinek fejlődését születése előtt nem figyelték orvosok, ezért nem is derült ki idejében rendellenessége, nehéz élet vár. Ha minden jól alakult volna, Susmának két kislánya születik, a két magzat azonban csak részben vált szét.

Mukul Verma indiai neurológus szerint a kislányéhoz hasonló esetekben alig van esély a szétválasztásra: plasztikai műtétek sorozatára lenne szükség, hogy eltávolítsák az egyik arcot, ám a beavatkozás sikere elsősorban attól függne, hogyan helyezkedik el az agy, a nyelő- és a légcső.