Bemutatkozik a közönségnek Flocke, a tündéri jegesmedvebocs - videó

Infostart
2008. április 8. 09:00
Bemutatkozik Flocke, a nürnbergi állatkert négyhónapos jegesmedvebocsa: az apróságot szerdától nézhetik meg a látogatók.

A kíváncsi látogatók végre élőben is megnézhetik Flockét, a csöppnyi jegesmedvelányt a nürnbergi állatkertben. Az apróságtól azt remélik, hogy hatalmas tömegeket vonz majd, akárcsak Knut, a berlini állatkertben nevelkedett mackó.

Flockét, akárcsak Knutot, emberek nevelték. December végén született, anyja azonban szemlátomást nem tudta, mit kell kezdeni a kicsivel, többször leejtette a bocsot.

Az állatkert vezetői napokon át kitartott elhatározásuk mellett, miszerint nem táplálják mesterségesen a kölyköt, ám, mikor kiderült, hogy anyja mellett esélye sincs a túlélésre, elvették tőle. Két társát, akik ugyancsak decemberben jöttek világra, saját anyjuk felfalta.

Knut azóta hatalmasat nőtt, és már nem az a kedves, apró szőrmók, ami volt: gondozóinak feletteseik megtiltották, hogy kifutójába merészkedjenek, a ragadozó ugyanis meglehetősen szeszélyesen viselkedik. Nemrég egy állatpszichológus azt mondta róla: pszichopata.

Flocke, remélhetőleg, nem jut erre a sorsra, ám ő lehet, aki kihúzza Knutot a depresszióból: rebesgetik, hogy idővel megismertetik egymással a két jegesmedvét, akár sztárpár is lehet belőlük.

A bocsnak - amelynek saját honlapja van, ahol róla mintázott ajándéktárgyak sokaságát lehet beszerezni - egyelőre azonban más dolga van: játszani, tanulni és növekedni, meg elbűvölni a kíváncsiskodókat.