A szívvel együtt megkapta a donor sorsát is

Infostart
2008. április 8. 21:30
Követte a donor sorsát egy szívátültetésen átesett férfi: elvette az özvegyét, majd ugyanúgy lett öngyilkos, mint az, akitől új esélyt kapott az életre.

Sonny Graham szíve 12 éve kezdte felmondani a szolgálatot, s az akkor 57 éves férfinak meg is mondták az orvosai: csak akkor van esélye a túlélésre, ha új szívet kap.

Grahamnak szerencséje volt, hamarosan megkapta a 33 éves Terry Cottle szívét; a férfi öngyilkos lett - főbe lőtte magát.

A szívátültetés után nem sokkal Graham megkereste a szervdonorokat toborzó ügynökséget, és azt kérte tőlük, adják meg a Cottle család címét, mert szeretne nekik köszönetet mondani.

Először csak leveleket írt a 39 éves özvegynek, majd találkoztak, és ennek szerelem lett a vége. 2004-ben összeházasodtak, és az amerikai Georgiába költöztek.

Az asszonynak ez az új szerelem segített abban, hogy feldolgozza a férje halálát. Most azonban újra át kellett élnie ugyanazt a tragédiát: akárcsak az első férje, Graham is főbe lőtte magát.

A barátok azóta sem értik, mi történhetett, hiszen a férfi nem volt depressziós, és semmi tragédia nem történt vele, ami megmagyarázná a tettét. A tudósok azonban nem igazán lepődtek meg, hiszen legalább hetven olyan dokumentált esetet ismernek, amikor a transzplantáción átesett beteg valamilyen szinten átvette a donor személyiségét.