Mi a sikeres ismerkedés titka? Egy jó név!

Infostart
2008. április 6. 08:31
Próbált már az interneten ismerkedni? És melyik név volt a vonzóbb: a Laci vagy a Gazdagfiú? Pszichológusok megállapították, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen felhasználónevet választ magának az ember, az ugyanis sok mindent elárul.

Mind a férfiak, mind a nők a játékos és kacér neveket kedvelik a legjobban, az olyanokat, mint az "édesvagyok", vagy az "akivelmindenmóka". Az ilyen nevek tulajdonosai kapnak a legtöbb levelet az olyan oldalakon, ahol fénykép nem látható a társkeresőkről, azaz a külső tulajdonságok nem befolyásolják az ismerkedőket.

Ugyancsak vonzóak az olyan nevek, amelyekből a jó megjelenésre lehet következtetni, például a "kékszemű" vagy a "cuki".

Az egyik brit egyetem kutatói megállapították, hogy bizonyos nevek azonban kifejezettek hátrányt jelenthetnek választóiknak.

A pszichológusok kifejezetten nem ajánlják a párjukat kereső nőknek, hogy olyan nevet válasszanak, amelyből előkelőségükre vagy iskolázottságukra lehet következtetni. A férfiak ugyanis egy felmérés során azt válaszolták, hogy nem kattintanának egy olyan névre, mint az "olvasott" vagy a "jólképzett".

Ugyanakkor a túlságosan kacér neveket sem ajánlják a kutatás készítői, azok ugyanis inkább olyan férfiakat vonzanak, akik egyéjszakás partnert keresnek a neten.

A pszichológusok meglepetésére sok férfi regisztrál a netre olyan névvel, amelyből a vagyonára lehet következtetni, ilyen például az "imádnádaporschémat". Bár más kutatások kimutatták, hogy a nők számára valóban vonzó a vagyon, az azonban nem feltétlenül, ha a férfi ezzel akarja magára felhívni a figyelmet.