Halállal végződött a vad hajsza az A4-es autópályán

InfoRádió / MTI
2008. április 6. 18:00
Látványos, igazi bűnügyi filmbe illő autós üldözés játszódott le vasárnap délután a Bécset Budapesttel összekötő A4-es autópályán. A vad hajsza halállal végződött.

Rendőrségi közlés szerint a nem mindennapi események egy bécs-erdbergi limuzinkölcsönző telephelyén lendültek mozgásba.

A tulajdonos és a fia arra lett figyelmes, hogy valaki beül az egyik cégautóba, majd teljes gázzal indítva a kijárat felé robog.

Nem voltak restek, tüstént bevágták magukat egy járműbe, és a lopott gépkocsi nyomába eredtek.

Az üldözés hamarosan az A4-es autópályán folytatódott. Bár a hajszába a rendőrség is bekapcsolódott, az eszeveszett sebességgel száguldó, elkötött autót nem tudták utolérni.

Már a schwechati repülőtér magasságában járhattak, amikor a kijárat előtt nem sokkal az üldözött jármű egyik kereke váratlanul megrongálódott.

A tolvaj oda sem hederített, csak nyomta tovább a gázt. Néhány perc múlva azonban bekövetkezett a tragédia. A három keréken rohanó autó egy híd lábának vágódott, és bár a bent ülőt sikerült kimenteni, a kórházban később belehalt a sérüléseibe. A jármű teljesen kiégett.

Mint utólag kiderült, a szerencsétlenül járt gépkocsitolvaj a cég egyik alkalmazottja volt, aki nemcsak az autót próbálta meglovasítani, hanem a cég páncélszekrényét is.