Nem fizette ki a taxiszámlát a foci fenegyereke

Infostart
2008. április 1. 09:10
Ismét botrányba keveredett Paul Gascoigne volt angol válogatott labdarúgó. A futball fenegyereke nem fizetett ki egy 400 fontos (130 ezer forintos) taxiszámlát, az ügyet a rendőrség vizsgálja ki.

A 40 éves Gazza lekéste a Newcastle-ből Birminghambe tartó vonatot, így taxit rendelt, és azzal tette meg a 290 kilométeres utat.

A sofőr, Hanzale Aziz szerint a volt válogatott labdarúgó meglehetősen szeszélyesen viselkedett az utazás során, egyszer barátságos volt, a másik pillanatban pedig már durva. Egyszer elaludt, majd mikor felébredt, megkérdezte, hol van a másik sofőr - tette hozzá a taxis.

A taxis szerint az évekkel ezelőtt visszavonult Gazza azt is mondta neki: alig várja, hogy visszatérjen játszani a Newcastle csapatába, szívesen dolgozna Kevin Keegan edzővel.

Az egykori focista azt hitte, az út egy jótékonysági adomány, így nem akart fizetni - emelte ki Hanzale Aziz. Amikor a sofőr kérte a pénzt az utazás végén, Gascoigne azt állította, hogy nincs nála egy fillér sem, és vitatkozni kezdett a taxissal.

Két évet is kaphat

"Annyira agresszíven viselkedett, hogy visszaszálltam a kocsiba, bezártam az ajtót, és hívtam a rendőröket, mert meg voltam rémülve" - emlékezett vissza Hanzale Aziz.

A sofőr hozzátette: Gascoigne ekkor felhívta az apját, és azt mondta neki: ismét bajban van. Arról is beszámolt, hogy megint ivott, állítása szerint két üveg bort.

A botrányhős focista ügyét a rendőrség vizsgálja ki. A kifizetetlen számla miatt két éves börtönbüntetésre is ítélhetik.

A szigetországi futball fenegyerekét a rendőrök februárban is előállították egy ötcsillagos szállodában, majd mentális kezelést rendeltek el számára. Paul Gascoigne egy hónap után hagyhatta el végül a kórházat.

A 40 éves Gascoigne 57-szer szerepelt az angol válogatottban, és játszott többek között a Tottenham Hotspurben, a Newcastle Unitedban, a Lazióban, illetve a Glasgow Rangersben is.