eur:
394.37
usd:
370.04
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Az ismert séf vette meg a divatdiktátor luxusvilláját

Arkagyij Novikov, Oroszország első számú szakácsa vette meg Gianni Versace, az 1997-ben meggyilkolt olasz divatdiktátor Comói-tó partján fekvő csodás villáját, az orosz lapok értesülése szerint mintegy 53,2 millió dollárnak megfelelő összegért.

A Villa Fontanelle még a XIX. század elején épült, és sok gazdája volt, amíg Versace 1977-ben meg nem vásárolta, és saját ízlése szerint fel nem újította: állítólag minden egyes burkolatot és tárgyat maga választott ki hozzá. Imádta otthonát, ahol különböző időpontokban megfordult nála többek között Diana hercegnő, Elton John, Madonna és Sting. A divattervező halála óta a villa üresen állt, sok berendezési tárgyát elárverezték, de sokak szerint még ott él benne az édes élet aurája, ez teszi ilyen drágává.

Ami azt illeti, Novikov sem hétköznapi szakács: a 90-es évek elején még az első moszkvai McDonald,s étterembe jelentkezett dolgozni, de nem vették fel, kisvártatva megnyitotta első éttermét, és ma az övé Moszkva harminc legdrágább étterme, egy kaszinó, hét étteremlánc, köztük több olyan, amelyet a középosztálynak szánt, két francia luxus csemegelánc összes orosz boltja, a Globusz Gurmet nevű csemege élelmiszeráruház-lánc, valamint egy 20 hektáron gazdálkodó mezőgazdasági üzem az orosz milliárdosok villái által szegélyezett Rubljovka mellett.

Mindemellett vezet egy tévéműsort, amelyben tehetséges ifjú menedzserek vetélkednek, s a győztest mintegy 3800 eurós fizetéssel fel is vette. Éttermei, amelyekben a moszkvai elit étkezik, arról nevezetesek, hogy visszatérítették a milliárdosokat az egyszerű orosz konyhához, Novikov ugyanis az ételekben nem szereti a sznobizmust.

Más területen nem ennyire egyszerű és természetes: "Az embernek mindene legyen Versacétól, a ruhái, a tárgyai és még a hétvégi háza is" - mondta vásárlásáról.

Állítólag annyira beleszeretett a villába, hogy három millió dollárral többet kínált érte, mint amennyiért meghirdették.

Bizonyos azonban, hogy ha drága is volt Versace háza, Novikov nem csinált rossz üzletet. Egyfelől nő a kereslet a "legendás" házak iránt, másfelől a már említett Rubljovka mellett 100 millió dollárért is kínálnak családi rezidenciát, erdővel, tóval, törökfürdővel, pedig az csak egy Moszkva melletti "szokványos" kúria.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×