A push-up melltartó leelőzte a hasleszorító bugyit

Infostart
2008. március 21. 20:30
A push-up melltartó csodákra képes: szabályos formát és teltséget ad a kis melleknek. Nem hiába kedvelt a nők körében a szivacsbetétekkel kitömött melltartó. Épp ezen tulajdonságai miatt a férfiak már nincsenek vele ennyire megelégedve.

A találmány sikerét mutatja, hogy nemrég a nők megszavazták minden idők legjelentősebb divatfejlesztésének. A termék megelőzte a csizma szárába beférő, szűk farmernadrágot, valamint a hasleszorítós bugyit is.

A melltartó első változatát állítólag Howard Hughes, a milliárdos repülőgépgyáros és filmrendező tervezte meg. A férfi életét Az aviátor című filmből ismerhetik a mozinézők. Hughes az 1943-ban forgatott, A törvényen kívüli című filmjének női főszereplőjére, Jane Russellre adta a ruhadarabot, a színésznő azonban később azt állította: sosem viselt push-up melltartót.

Az alsóneműt a '60-as években Kanadában továbbfejlesztették, átütő sikert azonban csak a '90-es években vívott ki magának, amikor Eva Herzigova népszerűsítette.

A melltartóeladással a fehérnemű üzletek is elégedettek, mint mondják, a női alsóneműgyártást forradalmasító push-up forma számukra is hatalmas siker.