Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mellrák miatt műtötték az Oscar-díjas színművészt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Mellrákot diagnosztizáltak Maggie Smithnél, a Harry Potter-filmekben McGalagony professzort alakító színésznőnél, akinek emiatt esze ágában sincs abbahagyni a munkát.

A kétszeres Oscar-díjas Maggie Smitht a hírek szerint már megműtötték, és átesett az első kemoterápiás kezelésén is.

Barátai szerint a 73 éves színésznő bátran viseli a megpróbáltatásokat, és a legkevésbé azt szeretné, ha nagy hűhót csapnának a betegsége miatt. Ahhoz is ragaszkodott, hogy befejezhesse a Harry Potter-sorozat hatodik részének forgatását, miközben sugárkezelést kap.

Mielőtt megoperálták volna, Maggie Smith következő szerepére készült a Julian Fellowees rendezte From Time To Time-ban. Ezt a forgatást - a színésznő állapotára tekintettel - elhalasztották, ám a rendező szóvivője már jelezte: heteken belül megkezdik a munkát.

Maggie Smith Nagy-Britannia egyik legelismertebb színésznője. Karrierje 1955-ben indult, első Oscar-díját pedig 1970-ben kapta a Brodie kisasszony virágzása című filmben nyújtott alakításáért. 1979-ben a legjobb női mellékszereplőnek járó elismerést ítélték neki a Kaliforniai szoba című filmért.

Õ volt a főszereplője James Ivory Szoba kilátással című filmjének, az ifjú mozirajongók pedig elsősorban a Harry Potter-filmekből ismerhetik.

A színésznőnek első házasságából két fia született, mindketten színészek. A fiatalabbik Toby Stephens, aki a Halj meg máskor! című James Bond-film főgonosza volt, de alakította már Mr. Rochestert is a BBC Jane Eyre-minisorozatában.